Studeren in het Nederlands

Nederlands voor halfgevorderden Studeren in het Nederlands kan nog best uitdagend zijn als Nederlands niet je eerste taal is. Hoe kun je je goed uitdrukken in een presentatie, bijvoorbeeld? Hoe schrijf je een nette e-mail aan je professor, en wat wordt er bedoeld met een ‘werkgroep’? In de cursus Studeren in het Nederlands leer je hoe je jezelf effectief kan uitdrukken op het academische taalvlak. Zo maak je een vliegende start als je een universitaire studie in het Nederlands gaat volgen.

 

Lessen

De focus van de lessen ligt vooral op het spreken. Je werkt individueel en in groepjes. Interactieve werkvormen staan centraal.

In de cursus komen onder andere aan bod:

  • standaardzinnen en idioom
  • argumenteren
  • volgen van werkcollege
  • presenteren in het Nederlands
  • lees- en luisterstrategieën
  • e-mails schrijven
  • zelfstandig leren buiten de cursus
Inschrijven
Doelgroep

Iedereen die zijn/haar Nederlands wil verbeteren ten behoeve van het volgen van universitair onderwijs in het Nederlands.

Doelstelling

Het ontwikkelen van de spreek-, schrijf-, lees- en luistervaardigheid in het Nederlands. Het uitbreiden van de academische woordenschat en de kennis van de grammatica. Aan het eind van de cursus kan de deelnemer zich met meer zelfvertrouwen redden op deze vlakken.

Duur en deelnamebewijs

De cursus bestaat uit 9 lessen van 2 uur. De cursusdata staan onder het tabblad “Data, locatie en prijs”. Als je minimaal 7 van de 9 lessen bijwoont krijg je aan het eind van de cursus een bewijs van deelname.

Niveau en studielast

Om aan deze cursus deel te kunnen nemen, heb je minimaal niveau B2 nodig. Het einddoel van deze cursus is het behalen van niveau B2 hoog. Weet je niet zeker wat je huidige niveau is? Neem voor een adviesgesprek vrijblijvend contact op met één van onze docenten: 030 4300 150

Zelfstudie

Per sessie dien je gemiddeld 3 à 4 uur aan zelfstudie te besteden.

Inschrijven
Lesmateriaal

Tijdens de lessen krijg je studiemateriaal van de docent.

Inschrijven

Deze cursus wordt aangeboden als maatwerkcursus voor lessen één-op-één of groepen. Als je geïnteresseerd bent in deze cursus, neem dan contact op via ons contactformulier.